Welkom bij Beauty institute Beatframes
Institute Beatframes is een toonaangevend Institute op het gebied van huidverbetering. Vanessa beschikt over kennis, kunde, hoogwaardige ingrediënten en persoonlijke aandacht. Daarnaast blijft Vanessa op de hoogte van actuele en wetenschappelijke veranderingen in de markt door o.a. het volgen van cursussen, seminars en workshops.

Op het gebied van huidverbetering ga ik net een stap verder dan de reguliere schoonheidsspecialiste. Door mijn ruime kennis en breed aanbod aan behandelingen heb ik voor ieder huidprobleem een oplossing. Ik werk op een professioneel huidverbeteringsniveau wat wetenschappelijk onderzocht is. Maar naast huid verbeterende behandelingen kunt u bij Institute Beatframes ook terecht voor traditionele gezichtsbehandelingen. Hierbij staat ontspanning centraal en wordt de nadruk gelegd op het verwengevoel. Wij hopen u snel te mogen begroeten bij Institute Beatframes.

In mijn institute streef ik ernaar om uw huidconditie te verbeteren, dan wel te behouden. Mijn specialisme helpen u bij het realiseren van de gewenste huidverbetering met behulp van mijn kennis, kunde, hoogwaardige ingrediënten en persoonlijke aandacht.

Uw huid is niet alleen uw maar zeker ook mijn visitekaartje. De buitenkant is immers wat anderen het eerst zien. Wilt u de conditie van uw huid structureel verbeteren? Dan zult u het werk van de specialist thuis moeten ondersteunen. Door het advies van de specialist ter harte te nemen en vervolgens uw huid dagelijks de juiste verzorging te geven, bereikt u samen de beste resultaten.

In ons institute starten wij elke eerste behandeling met een intakegesprek en kennismakingsbehandeling. Bij huidverbetering draait alles immers om communicatie. Het vochtniveau, vetgehalte en de pH-waarde, porie structuur en pigmentering van uw huid vertellen veel over haar conditie. Tijdens het intake gesprek zal ook een uitgebreide huidanalyse worden gemaakt. Op deze manier kan de specialiste, aan de hand van de uitkomst van de intake, zorgvuldig uw persoonlijke behandelplan samenstellen.

Vanessa Slootmans

Vanessa

Allround huidspecialist & pedicure

"Ik wil graag het maximale uit iedere huid halen."

Huidspecialist word en ben je niet meteen. Naast een een goede opleiding is ook passie voor huidverbetering, persoonlijke aandacht én de drive om je te blijven ontwikkelen onmisbaar. Vanessa Slootmans kan daar als geen ander over mee praten.

Passie voor huidverbetering
Uiterlijke verzorging is altijd al de passie van Vanessa geweest. Van kinds af aan was ze al aan het tutten met crèmes en make-up. Specifieke interesse in huidverzorging en –verbetering kreeg ze doordat ze zelf een eczeemhuid had. “Ik ging op zoek naar de juiste producten voor mijn huid. En mede door die zoektocht kwam ik erachter dat ik ook graag andere mensen met huidproblemen wilde helpen. Daarom viel de keuze al snel op de opleiding uiterlijke verzorging, die ik volgde aan de Haarlemse Academie, destijds nog gevestigd in Haarlem.”

Beauty institute Beatframes
Vanessa startte haar carrière als huidspecialist bij Douglas, L’Oréal, Estée Lauder en Hotel van Oranje, en deed in binnen- en buitenland veel kennis op over huidverzorging- en verbetering. Maar op een gegeven moment kriebelde het toch om een eigen salon te beginnen. “Mijn vader heeft me uiteindelijk gestimuleerd om echt de stap te zetten. Omdat ik een doorzetter en een harde werker ben, was hij er van overtuigd dat het goed zou komen. Zelf vond ik het natuurlijk spannend om voor mezelf te beginnen, maar het voelde wel als een goede keuze. Zo kon ik mijn jarenlange ervaring en kennis toepassen in mijn eigen beauty institute, geweldig!”

Nimue en PCA Skin
En zo startte Vanessa in mei 2012 Beauty institute Beatframes aan de Wagenweg in Haarlem. Een keuze waar ze nog steeds honderd procent achterstaat, net als de merken waarmee ze werkt: het Amerikaanse merk PCA Skin en het Zuid-Afrikaanse merk Nimue. “Deze merken zijn beide continu in ontwikkeling en staan wereldwijd bekend om hun vergevorderde huidverjongingstechnologie en wetenschappelijke innovatie en kwaliteit. Daarnaast hebben zowel PCA Skin als Nimue ook de hoogste standaard in kwaliteitscontrole, veiligheid en wettelijke eisen. Ook vind ik het belangrijk dat de producten en behandelingen zeer resultaatgericht zijn.”

Professioneel huidverbeteringsniveau
Op het gebied van huidverbetering gaat Beauty institute Beatframes overigens net een stap verder dan een reguliere schoonheidssalon. Vanessa werkt namelijk op een professioneel huidverbeteringsniveau dat wetenschappelijk onderzocht is, mede door de producten waarmee ze werkt. “Als huidspecialist streef ik ernaar om het maximale uit iedere huid te halen en de huidconditie te verbeteren dan wel te behouden.”

Om het beste resultaat te bereiken, is eerst een goede huidanalyse van belang, vertelt Vanessa. “Aan de hand van het vochtniveau, vetgehalte, de pH-waarde, de structuur van de poriën en pigmentering kan ik de huidconditie bepalen. Vervolgens stel ik zorgvuldig een persoonlijk behandelplan samen en bekijk ik met mijn klant welke behandelingen en producten nodig zijn om de huid te verzorgen en te verbeteren. Hierbij is het ook uiteraard belangrijk dat mijn advies ook thuis ter harte wordt genomen.”

Je huid is je visitekaartje
Naast een huidanalyse en een persoonlijk advies vindt Vanessa ook een stukje bewustwording over het belang van een goede huidverzorging belangrijk. “De huid is je grootste orgaan en vormt de bekleding van je hele lichaam. Bovendien is de buitenkant iets wat anderen het eerst zien. Het is daarom belangrijk om goed te weten hoe je die het beste kunt verzorgen. En als huidspecialist help ik daar graag bij, want een gezonde en stralende huid is niet alleen het visitekaartje van mijn klant, maar ook die van mij als huidspecialist.”

Door het volgen van cursussen, seminars en workshops wil Vanessa zich blijven ontwikkelen als huidspecialist en nieuwe innovatieve behandelingen aanbieden. Op die manier wil ze haar klanten zo goed mogelijk blijven adviseren en het nieuwste op het gebied van huidverzorging en –verbetering delen.